Δημιουργία Σκεπτομορφής

“Ένας άλλος τρόπος με τον οποίο το ασυνείδητο επιβάλλει δυναμικά τους σκοπούς του είναι μέσω μιας σωματικής ασθένειας. Επίσης μπορεί να σχεδιάσει ένα σοβαρό ατύχημα ένα χωρισμό, μια επαγγελματική αποτυχία για να μας φέρει αντιμέτωπους με μια καταστροφική κατάσταση, και έτσι να μας υποχρεώσει να δώσουμε επιτέλους ”πρόθυμα” την προσοχή μας στα όνειρα μας. Αρά ,όταν το ασυνείδητο κάνει τον άνθρωπο νευρωτικό ή δυστυχισμένο δε πρέπει να συμπεράνουμε αυθαίρετα ότι ο πραγματικός σκοπός του είναι να μας τιμωρήσει – απλούστατα, αναγκάζεται να καταφύγει σε ακραίες λύσεις εξαιτίας της λανθασμένης συνειδητής στάσης προκειμένου να μας θεραπεύσει” ΜARIE LOUISE VON FRANZ

Τι Είναι και σε τι μπορεί να Με Βοηθήσει στη Ζωή μου;

Ο συγκεκριμένος κύκλος συνεδριών και προχωρημένων εσωτερικών τεχνικών, αφορά την επίλυση μια σειρά συγκεκριμένων υλικών προβλημάτων που καλείτε να αντιμετωπίσει ο ενδιαφερόμενος, καθώς επίσης και την προσπάθεια επίτευξής συγκεκριμένων υλικών κυρίως στόχων που έχει βάλει στην ζωή του και θέλει να τους πετύχει!

Κάποιοι από αυτοί μπορεί να είναι η εύρεση καινούργιου ερωτικού συντρόφου, η ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗ με το πρόσωπο που είχε σχέση, η διακοπή μίας σχέσης που δύσκολα μπορεί να διακοπεί από μόνη της, το ξεπέρασμα μιας παλιάς σχέσης ή ενός χωρισμού, η έλλειψη δυναμισμού και θάρρους απόκτηση γοητείας, τόλμης, βελτίωση ψυχοσωματικής υγείας, μια καλύτερη δουλειά, κτλ..

Απελευθερώνοντας το κρυμμένο δυναμικό μας το οποίο κοιμόταν στο ασυνείδητο μας ένας ολοένα και μεγαλύτερος αριθμός ανθρώπων ζει τη ζωή του με μεγαλύτερη ευτυχία, γαλήνη, ισορροπία και πετυχαίνει στόχους που δεν φανταζόταν ούτε στα πιο μακρινά του όνειρα!

Πως Λειτουργεί;

Το modus operandi, o τρόπος λειτουργίας δηλαδή της συγκεκριμένου κύκλου τεχνικών είναι αρκετά πολύπλοκος για να αναλυθεί διεξοδικά μέσα σε λίγες ψηφιακές γραμμές. Παρόλα αυτά με κίνδυνο να γίνω κουραστικός ίσως για τον αναγνώστη, οφείλω να πω δυο λόγια για τον τρόπο λειτουργίας αυτής της μεθόδου.

Ο όρος «σκεπτομορφή» σημαίνει μια σκέψη ένα μοντέλο σκέψεων ή ένα σύστημα πεποιθήσεων που ακολουθούμε το οποίο έχει αποκτήσει μια συγκεκριμένη αρχετυπική δομή – μορφή στο ασυνείδητο και επενεργώντας επάνω μας, επιφέρει κάποια ψυχικά και υλικά αποτελέσματα αρνητικά ή θετικά στην ζωή μας. Η σημαντικότερη διαφορά της σκεπτομορφής από την απλή σκέψη, είναι ότι έχει λίγο η πολύ αυτόνομο χαρακτήρα (σύμπλεγμα) και σε πολλές περιπτώσεις κάνει ένα είδος κατοχής στον συνειδητό «εγώ» και μας καταλαμβάνει μερικώς η ολικώς! (possession)

Όλοι μας έχουμε ένα νευροβιολογικό και ψυχικό μηχανισμό που είναι υπεύθυνος για την δημιουργία της ΣΤΑΘΕΡΗΣ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΜΕΤΑΒΛΗΤΗΣ ΚΑΙ ΠΑΓΙΩΜΕΝΗΣ εικόνας που έχουμε για το φυσικό πεδίο, δηλαδή τον υλικό κόσμο, της ζωής μας και της καθημερινότητας μας. Ο μηχανισμός αυτός πολλές φορές και από διάφορες αιτίες (περιβάλλον, γονείς, εκπαίδευση, μια τραυματική εμπειρία, κτλ.) μπορεί να λειτουργήσει αρνητικά αντιδημιουργικά ακόμα και καταστροφικά για τη ζωή μας προβάλλοντας αρνητικά μοντέλα σκέψης συμπεριφοράς και δράσης! ( π.χ. «δεν είμαι άξιος για τίποτα, δεν αξίζει να με αγαπάει κανένας, δεν είμαι όμορφος, δεν είμαι ικανός να κερδίσω την χ δουλειά κτλ.» ) ο μηχανισμός αυτός πέρα από το ότι παράγει μια συγκεκριμένη ψυχική στάση απέναντι στην ζωή κάνει κάτι περισσότερο και σοβαρότερο!

Σε δεύτερο επίπεδο, ΠΑΡΑΓΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ! ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΙ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ, ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΘΑ ΣΥΣΧΕΤΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΑΥΤΗ Η ΖΩΗ ΘΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ!

Αυτό μας τεκμηριώνει και η σύγχρονη επιστήμη της κβαντικής φυσικής! Τότε είναι όπως λέει και ο Jung που γινόμαστε δέσμιοι της μοίρας, του πεπρωμένου ή του ασυνείδητου πείτε το όπως θέλετε το νόημα δεν αλλάζει!

Άνθρωποι με εντελώς καταστραμμένες ζωές «κατόπιν εορτής» επισκέπτονται συμβούλους υγείας, ψυχαναλυτές, πνευματικούς σύμβουλους και ψυχολόγους για να μάθουν το γιατί!

Θεωρώ ότι το καλύτερο είναι πάντα η πρόληψη μιας «καταστροφής» και όχι η εκ των υστέρων διαχείριση της ή ακόμα χειρότερα η απλή ανάλυση της.

Επαναπρογραμματίζοντας τον μηχανισμό αυτόν, μπορούμε να προκαλέσουμε θεαματικές υλικές αλλαγές στην ζωή μας, ακόμα σε κάποιες περιπτώσεις και «αυτοθεραπείες» πολύ σοβαρών προβλημάτων! Να ανατρέψουμε αρνητικές καταστάσεις και να προλάβουμε μοιραίες και συχνά δραματικές εξελίξεις!

Όσο αυτός ο μηχανισμός δεν ελέγχεται από το συνειδητό «εγώ» μόνο κακό μπορεί να κάνει από την στιγμή που λειτουργεί τυχαία και ανεξέλεγκτα, κάτω από την επιρροή και των έλεγχο αρνητικών δυνάμεων και μηχανισμών του ασυνείδητου! Αυτό εννοεί εν μέρει ο Γκιουρτζίεφ όταν μας λέει ότι δεν ζούμε ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ! ΔΗΛΑΔΗ ΖΕΙ ΤΟ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ!

Σε Ποιόν Απευθύνεται;

Απευθύνεται σε όλους όσους θέλουν να πραγματοποιήσουν μια σειρά από συγκεκριμένους στόχους στην ζωή τους και δεν ξέρουν τον τρόπο, νιώθουν αδύναμοι ή πιστεύουν ότι οι στόχοι είναι ανέφικτοι ή τρομερά δύσκολοι για να υλοποιηθούν!

Επίσης απευθύνεται σε ανθρώπους που οι συμβατικές μέθοδοι επίλυσης των προβλημάτων τους δεν απέδωσαν (συμβουλευτική υποστήριξη κτλ.) και έχουν απογοητευτεί πιστεύοντας ότι δεν υπάρχει καμία άλλη λύση.

Μια σειρά ατυχημάτων «ύποπτα» συχνών και μια περίοδο γενικότερης κακοτυχίας «γκαντεμιάς» όπως λέμε χωρίς να μπορεί να εξηγηθεί λογικά είναι μια ένδειξή ότι κάτι από το ασυνείδητο « μας έχει βάλει στο μάτι!». Είναι μία φάση της ζωής που φαίνεται «να μη συμβαίνει τίποτα», φαινομενικά τουλάχιστον, κάτι που θα μπορούσε να αντιστοιχήσει συμβολικά στο αλχημικό στάδιο του σκοτεινού «nigredo» αν και στο βυθό του ασυνείδητου οι δυνάμεις της ζωής «οργιάζουν!». Ας τις βοηθήσουμε λοιπόν να βγούνε στο φως και στην λιακάδα της συνείδησης, άλλωστε είναι και αυτές μέρος της ολότητας μας!

Σημείωση:

Στην ακραία περίπτωση, που ο στόχος είναι εξωπραγματικός ή εντελώς ανέφικτος – κάτι που θα γνωστοποιηθεί άμεσα στον ενδιαφερόμενο από την πρώτη συνεδρία με απόλυτη ειλικρίνεια, προτείνεται προαιρετικά σαν δεύτερη επιλογή η διαχείριση των αρνητικών επιπτώσεων αυτής της συνειδητοποίησης, καθώς και το ξεπέρασμα του προβλήματος με ενναλακτική μέθοδο καθώς και ο επαναπροσδιορισμός του στόχου σε μία πιο ρεαλιστική βάση.

Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση και θέλω να είμαι ξεκάθαρος σε αυτό, αποκλείεται κατηγορηματικά η εφαρμογή της συγκεκριμένης μεθόδου.